Couchsurfing uprostřed jungle, little Adam’s peak, Nine Arch Bridge, noc u milionáře

Po výletu z Kolomba do Ella nás čekalo rozhodnutí kde dneska budeme spát. Napsaly jsme na jediný Couchsurfing s nejvíc pozitivními referencemi a ubytovaly se u místního Army guye uprostřed jungle kus od města. Nejbližší autobus stavil ještě kus pěšky od džungle a tak jsme našeho nového kamaráda poznávaly za chodu. Prý musíme být opatrné, když k němu budeme chodit, protože tu žijí smrtelně nebezpeční hadi. Stačí ale, když budeme hodně dupat a v pohodě. Po čase nás dovedl k jeho baráčku beze stěn. Tam bydlí se svým pejskem. Prý vlastnil tak 20 aut a několik baráků po celé Srí Lance. Všechno to prodal a odstěhoval se do džungle, protože čím míň toho člověk má, tím šťastnější prý je. Víc než těch pár věci k životu nepotřebuje. Žije tam se svým psíkem, který byl naprosto nezvladatelný a útočný. Nakonec ho ale vytrénoval a je z něj moc přátelský tvor.


Dostaly jsme jednu postel dohromady a mohly spát před budovou. Vtipné ale je, že pes spal narozdíl od nás vevnitř muž z džungle má vystudovanou ochranu životního prostředí a stará se o přírodu kolem baráku. Tak třeba každé ráno má naučené ryby v potoce, že k němu připlavou a on je krmí zbytky jídla. Tak jsme je taky krmily a pořádně nás pokousaly
V okolí Ella je pár turistických míst, kam všichni míří. Jedno je little Adam’s peak, další třeba Nine Arch’s bridge. Tak jsme si taky trochu zaturtistili a šli na typická turistická místa. Na little Adam’s peaku jsou prý 3 kopečky. To nás ale překvapilo, protože my jich našly 6. Většině turistů ale očividně stačilo navštívit jen ty 3. Musím ale určitě doporučit. My třeba po cestě potkaly tak 12 Čechů z asi 30 lidí celkem:D Jedna holčina prej „ahoj, já tě znám z Pardubic, kde’s přednášela“  To jsou mi náhody! Přihodím pár fotek, opravdu je to nádhera.

Kousek odsud je taky známý most. Nic tam není, jen ten most. Když už jsme se vrhly do toho turistnění, tak jsme si zkusily to,co všichni ostatní, aneb počkat na to,až po tom slavném mostě projede vlak. No čekaly jsme na něj dvě hodiny… jako…proč to lidi normálně dělaj?  Čekaj na vlak, aniž by s nim jeli..

Asi kvůli tý fotce, no tak jsme si ji udělaly taky, ale to už na nás bylo z typicky turistického opojení nějak moc, tak jsme se zas vydaly mezi místní. Jako první jsme si stoply tuktuka a vzápětí dva rusy na motorkách ?

Jeli jsme s naším couchsurferem k vodopádům, který prý objevil on sám a pak se tam začali sjíždět i ostatní místní. Tímhle bych už si tak jistá nebyla, ale pravda je, že tam skoro nikdo nebyl  Navštívily jsme s ním ještě pár dalších míst a ten večer vyrazily k jeho kamarádovi. Už jen příjezdová cesta lemovaná krásnými květináči mě zarazila. Obrovské panství posazené na kopečku s výhledem na kopce plné čajových políček byly naprosto idylické. Netušila jsem ke komu to jedeme,ale evidentně byl opravdu za vodou. Veliké panství s baráčkem po straně určené pro služebnictvo, krásná zahrada a několik venkovních posezení. Přivítaly jsme se se starším pánem, co mu to vše patřilo a překvapivě to byl s ním naprosto úžasný pokec. Tančili a kecali jsme nad skleničkama mojita, který jsme malinko přelily rumem až do rána. O životě na Lance, o jejich životě, o lásce..
Taky se tu snažím sepisovat zážitky do knížky a učím anglinu přes počítač
Na doporučení jsme po pár dnech v džungli vyrazily z Ella do Nuwara Eliya, mezi dva národní parky uprostřed Srí Lanky.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *